• Количка

  0 продукта 0.00 лв. Поръчай
 • Добре дошли в книжарница "Ветровете"!

   • Бунтът на сенките - трилър от Димитър Желев

    "Бунтът на сенките" от Димитър Желев, роман, трилър

    трилър роман,
    първо издание, 2019 г.
    меки корици, 512 страници
    издателство "Потайниче"

    В малък български град мрежа от корумпирани институции е впрегната, за да реализира алчните амбиции на местен бизнесмен. Зад гърба му надничат личности, чиито власт и кръвожадност шокират Европа.

    Марко Ванев е млад и непримирим по природа. Принуден да защити своята зараждаща се любов, той навлиза в дебрите на подземния свят, за да се изправи срещу кошмарите, които се крият там. Марко среща и други като него – хора, лишени от достойнство и право на живот: проститутката с дръзки мечти Камелия; психоложката Вера, вечно опитващата се да сглоби разбити личности и отчаяна за света, в който ще растат децата ѝ; полицаят Олег, отказващ повече да отвръща поглед на другата страна.

    От руините на болката сенките се надигат, за да спрат злоупотребите на политическите божества с чаровни усмивки и кръв по ревера. В жестоката игра справедливият им гняв се бори с могъществото на безграничната власт в този завладяващ трилър с множество обрати.

    Димитър Желев е роден през 1986 г. в Габрово. Завършва специалност „Право” като магистър от Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий”. Работил като охрана и брокер на недвижими имоти. През последните пет години е служител в Община Севлиево, като понастоящем оглавява отдел в общинската администрация.

    Разказът му „Виктор” е сред победителите в конкурса „Смелостта е началото на победата”, организиран от audioknigi.bg и kafene.bg. Редица негови творби са публикувани в периодични издания онлайн, а разказът „Трол” е включен в сборника „Спри, обичам те!”, издаден по едноименния конкурс. Освен проза, за кратко пише и рецензии на книги. Живее в Габрово.

    "Бунтът на сенките" е неговата първа книга.