• Количка

  0 продукта 0.00 лв. Поръчай
 • Добре дошли в книжарница "Ветровете"!

   • Рибка - повест за деца от Катя Антонова

    повест, първо издание, 2013 г.
    твърди корици, 108 страници, цветна
    илюстрации Евгения Николова
    издателство "Рибка"

    20 лв.
    Изчерпан

    За какво ли се разказва в книжка, която се казва "Рибка"? За котка, разбира се! По-скоро за един котарак, когото децата вече познават от книжката с приказки "Принцесешки истории и други необикновени случки".

    Млад бял котарак в разцвета на силите си, който напуска дома и приятелите си, за да тръгне на пътешествие в търсене на... любовта! За това пътешествие разказва книжката. А то се оказва невероятно интересно и вълнуващо! Рибка беше къде ли не, срещна всякакви герои, приятели и чудаци. Сблъска се със ситуации, които го изненадаха, смутиха и зарадваха. Живя в шапка, запозна се с Габи, която не можеше да казва "в", сприятели се с великия художник Рафаело и за малко не си купи зайче. А накрая... се влюби!

    В книжката има много смях, цветове и истина. И ще стои чудесно в ръцете на мама вечер преди лягане, а още по-чудесно - в по-малките ръчички, които ще могат да разгръщат любопитно пъстрите страници!

    Катя Антонова е автор на чудните приказки от книжката "Принцесешки истории и други необикновени случки", част е от екипа на "Издателство Рибка", но преди всичко е майка! Именно търсенето на преки пътища към света на децата е основна движеща сила в създаването на новите й проекти.

    Евгения Николова е завършила Националната художествена академия и работи като арт директор. Но по-важното е, че не спира да създава прекрасни илюстрации. Част от тях могат да бъдат открити в Капитал Лайт, Anorak - The Happy Mag for Kids (UK) и детската книжка "Принцесешки истории и други необикновени случки.