• Количка

  0 продукта 0.00 лв. Поръчай
 • Добре дошли в книжарница "Ветровете"!

   • Автобиографична книга на Меркуцио Полински - приказка за деца и възрастни от Генадия Кортова

    "Автобиографична книга на Меркуцио Полински. Приказка за деца и възрастни" от Генадия Кортова

    първо издание, 2015
    меки корици, 88 страници, цветна
    илюстрации Йоана Кортова
    издава "Делакорт"

    Mосю Полински е световноизвестен със своите исторически романи и пиеси, а стихосбирката "Пролетни течения" спечели приз за модерна поезия в Страндич - световната столица на изкуството. Самият той се отличава със своята самобитност и неведнъж е бил определян от критиците като един от най-великите поети на своето време. 

    Преди да придобие световна популярност, Меркуцио, като всяко малко мишле, бе обикновен мечтател, влюбен в живота. Настоящата книга е неговата история, разказваща за ранното му детство. Тя е посветена на хората, които са го вдъхновили да пише; тя е личната му изповед до нас, читателите, за това как е намерил в себе си великото желание да помага на хората чрез изкуството.

    Генадия Кортова е млад автор от Русе. До момента тя е автор на две приказки за деца.

    Генадия е завършила Арт Колеж по екранни изкуства, София. Следва в НАТФИЗ, със специалност филмов и телевизионен монтаж. След 2010-та работи като стюардеса за Дубайските авиолинии. Завръща се в България, за да се дипломира, но вместо това бива погълната от приказни истории за кралства, духове, дракони и приключения. Влюбва се в изкуството на писането и заедно със сестра си, която е художник, създават две детски книги. Първата излиза през 2013-та в САЩ („Най-малкото драконче на света”), а втората е издадена в България в края на 2014-та, и се очаква тази година също да бъде осъществена на американския пазар. („Автобиографична книга на Меркуцио Полински“).

    Йоана Кортова е български художник и илюстратор от Русе. Завършила е Национално училище по изкуствата "Проф. Веселин Стоянов". Образованието си продължава в Русенския университет "Ангел Кънчев", със специалност "Инженерен дизайн". В момента работи като илюстратор в "Проксима-3" ООД.

    Йоана има множество рекламни и творчески проекти зад гърба си. Тя е и автор на илюстрациите и дизайна на детската приказка „World’s Smallest Dragon”, издадена през 2013 г. в САЩ.