• Количка

  0 продукта 0.00 лв. Поръчай
 • Добре дошли в книжарница "Ветровете"!

   • Франция, разреши да те обичаме! - роман от Димо Райков

    "Франция, разреши да те обичаме!" от Димо Райков, роман

    роман, първо издание, 2017 г.
    меки корици, 288 страници
    Издателство "Потайниче"

    15 лв.
    Изчерпан

    Този роман е отговор на ония българи, които наричат сънародниците си емигранти „предатели“, „изменници“… Прочетете го и си отговорете на въпроса: „Аз мога ли да изтърпя това, което са преживели тези хора?“ И тогава, сигурен съм, ще станете по-добри и по-топли към емигрантите си. Тоест, към себе си…

    Димо Райков

     

    * * *
    Бг-емигранти са се събрали в подземието на хотел в Париж и пишат писмо до Президента на Република Франция. Облечени в най-новите си дрехи, „делегатите“ на това своеобразно събрание са огрени от една мека топлина…
    И пишат със сетна човешка надежда и вопъл: „Г-Н ПРЕЗИДЕНТ, РАЗРЕШЕТЕ ДА ОБИЧАМЕ ФРАНЦИЯ!“
    Писмото е готово. И клетите същества, огрени от надежда, започват да се подписват. Остава да сложи подписа си само закъсняващата Мадлен, дошла да се лекува в Париж. Но новината е смразяваща – тя току-що е починала. И чак сега емигрантите разбират – над г-н Президента има още някой… Някой, който те, увлечени в последния си порив към Мечтата, просто бяха забравили.
    И Писмото, изцапано от прокапалите по него сълзи, остава неизпратено…
    Всъщност този роман е свидетелство за живота на бг-емигрантите през периода 2007-2014 г., по времето, когато, макар и членове на Европейския съюз, на сънародниците ни и румънците бе забранено да работят нормална работа във Франция и в някои други страни в ЕС.
    Това е роман за българската мъка, за българската орисия – да бъдеш НИЧИЙ – и в България, но и в чужбина…

     

    * * *
    „Франция, разреши да те обичаме!“ е книга-вопъл по онова, което търсим цял живот и което често, без да сме го намерили, изгубваме безвъзвратно…
    Една книга, която аз, като литературен критик и читател, безусловно и горещо препоръчвам на всеки, изкушен от четенето.
    С такива книги ние, българите, достойно бихме се представили пред света.
    Константин Еленков

    Известният писател Димо Райко е един от най-интересните съвременни български автори. Той е носител на редица от най-големите национални награди за белетристика и публицистика. Превеждан е в чужбина.
    Роден на 31.07.1954 г. в гр. Малко Търново. Завършил е „Българска филология“ във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“.
    Работил е като редактор в редица литературни издания и национални медии, бил е съветник на Комисията по медии и култура в 38-ото Народно събрание на Република България, както и шеф на „Връзки с обществеността“ в Министерството на труда и социалната политика.
    Книгите на Димо Райков се намират в 15 от световноизвестните публични и национални библиотеки, те се продават и от най-големите онлайн-книжарници като Амазон и други.
     Книгата му „Париж, моят Париж…“, която има няколко преиздания, се нареди в топ 20 на най-продаваните и четени заглавия, издадени от ИК „Хермес“ за цялата му 20-годишна история. Трилогията за Париж – „Париж, моят Париж…“, BG емигрант в Париж“ и „55 тайни на Париж“ стигна първо място сред заеманите книги от читателите на Столична библиотека при направено изследване през 2016 г.
    Димо Райков живее и твори в Париж.
    Повече информация за Димо Райков (Dimo Raikov) ще откриете във фейсбук, както и на:

    dimoraikov.skyrock.com
    dimoraikov.blogspot.com

    Може да пишете и на:

    e-mail: dimoraikov@yahoo.fr