• Количка

  0 продукта 0.00 лв. Поръчай
 • Добре дошли в книжарница "Ветровете"!

   • Приятели - картинна книга от Милена Радева

    "Приятели" от Милена Радева, картинна книга

    картинна книга,
    първо издание, 2020 г.
    твърди корици, 32 страници
    цветни илюстрации
    издателство "Потайниче"

    „Приятели“ е концептуална картинна книга, която задава на пръв поглед простичкия въпрос „Какво са приятелите?“. В опита си да даде отговор обаче, илюстрациите често пъти се разминават с твърденията на текста. Това е и основната идея на книгата, показваща на всички нас, че приятелите не винаги са тези, за които ги мислим, че те често ни изоставят, когато имаме нужда от тях и лесно могат да ни обърнат гръб и да останем сами. А приятелството се „прави” от двама!

     

    Главните герои са момиченце с червено-бяла рокля и приятелят ѝ - плюшено мече, които обитават имагинерен шахматен свят, в който плуват тайнствени червени квадратчета. Двамата преминават през различни перипетии в търсенето си един към друг, а личният им свят непрекъснато променя своята форма и посока… както и приятелството им.

     

    Кой на кого ще остане приятел до края обаче?

    Милена Радева е родена през 1988 г. в София.

    Завършила е бакалавърска и магистърска степен в Националната художествена академия, специалност „Книга и печатна графика“, а през 2017 г. защитава своя дисертационен труд. Още в студентските си години е увлечена по илюстрацията на детски книги и се насочва в разработването на авторски проекти. Започва работа като илюстратор на свободна практика с автори и издатели от САЩ, Канада, Австралия, Норвегия, Англия, Сингапур и България. Успявайки да наложи личния си стил и техника, Милена Радева има над 150 илюстрирани книги в цял свят, а нейни концепции стават част от изложби на книгата в Германия, Корея, Израел и България.

     

    „Приятели” е първата ѝ реализирана авторска картинна книга.