• Количка

  0 продукта 0.00 лв. Поръчай
 • Добре дошли в книжарница "Ветровете"!

   • Зеленика - стихотворения от Георги Атанасов

    стихотворения, първо издание, 2014 г.
    меки корици, 68 страници
    редактори: Николай Милчев, Георги Рачев
    художник Деница Дженкова
    Издателство "Потайниче"
    Поредица за съвременна българска литература "Смисъл"

    5 лв.
    8 лв.
    Изчерпан

    „Зеленика“ е седмата книга на автора и пета поетична. Тя не е сборник със стихове, а цялостно естетическо и аналитично разбиране за света, в който живеем и в който ще живеем. Тя е продължение на стремежа на Георги Атанасов да сближава познавателната и художествената култура чрез изящната словесност, началото на което поставя преди две години в стихосбирката „Опаковани различия“. Ако „Зеленика“ беше белетристична книга, би могло да се каже, че е роман с продължение и същевременно завършена цялост, в която героите са всеки един от читателите й.

     

    Книгата може да бъде с автограф от автора. За целта напишете в полето "Бележка" при попълване на поръчката, че искате автограф, заедно с името, на което да бъде. Поради нужното време за връзка с автора, доставката ще се изпълни с незначително забавяне.

    Георги АтанасовГеорги Атанасов е роден през 1951 г. в Лом. Завършил е Висшето военно артилерийско училище в Шумен и Софийския университет „Св. Климент Охридски“, факултет по журналистика, специалност „Редакционно и издателско дело“. Член е на Съюза на българските писатели.

    Автор е на поетичните книги „Думи за из път“, „Слънчево махало“, „Потайна книга на любовта“, „Опаковани различия“, „Зеленика“ и „Осмият цвят на бялото“. На повестта „Сватбите на Маринков“ и на монографията „Ранното военно книгоиздаване в България 1917-1918 г. Походна войнишка библиотека“.

    Носител е на националната литературна награда „В полите на Витоша“ и на други регионални награди за поезия.

    Работил е като журналист във вестници и списания, а така също повече от 15 години редактор, завеждащ редакция за художествена литература и главен редактор на издателство.