• Количка

  0 продукта 0.00 лв. Поръчай
 • Добре дошли в книжарница "Ветровете"!

   • Хранене на бебето - от проф. д-р Лиляна Трифонова

    "Хранене на бебето" от проф. д-р Лиляна Трифонова

    седмо издание, 2012
    меки корици, 208 страници

    18 лв.
    Изчерпан

    Книгата „Хранене на бебето” съдържа съвременна, нужна и ясна информация за правилното хранене на бебето!

    В настоящото издание на книгата са добавени редица най-актуални новости в храненето на децата, съобразени с изискванията на Световната здравна организация и Европейската асоциация по педиатрия, гастроентерология, хепатология и хранене, вкл. ранно закърмване, кърмене при поискване, изключително кърмене и др.

    Книгата съдържа всички основни теми, отнасящи се до храненето на бебето, вкл. кърмене, хранене с млека, захранване, домашно приготвена храна, готови храни, преходна храна, принадлежности за хранене и др.

    Разработени са ред различни ориентировъчни схеми за хранене в зависимост от това колко време е кърмено детето и кога е започнало захранването. Разгледани са и особеностите на храненето при здравословни проблеми. Публикувани са актуални ориентировъчни таблици за развитието на бебето и детето до 5-годишна възраст.

     

    Изданието е актуализирано със сътрудничеството на:
    д-р Адриана Дойчинова, педиатър, експерт по детско хранене
    Даниела Василева, журналист и педагог, специалист в областта на литературата за отглеждане на деца

    Името на проф. д-р Лиляна Трифонова се свързва с усилията за осигуряване на правилно хранене на здрави и болни деца в продължение на десетилетия. През целия си професионален път тя акцентира върху неговата важност за здравето и развитието на децата. Проф. Трифонова ръководи дълги години секция „Хранене на детето” към Института по педиатрия, занимава се интензивно с научна, експертна, консултативна и преподавателска дейност, а приносите й са много. Едно от големите признания за проф. Трифонова е и консултантската й дейност към Световната здравна организация, провеждана в продължение на години.